Pagina's

Translate

zondag 29 september 2013

Zaterdag 28 september 2013

Route: Barcelona, Manresa, Solsona, weg C14, weg L401, Castellar del Riu, Berga, Castellar del Riu. Totaal 280 km.
Voorlopig hebben we wel weer genoeg cultuur gesnoven (cultuurbarbaren als wij zijn…) en gaan nu lekker de natuur in! Ton kon niet wachten om de bergen in te gaan en wat was het hoog en spectaculair op deze eerste dag. Als we dachten dat we nu wel bijna boven zouden zijn, kwam er wéér een haarspeldbocht en nog een en nog een…… De bergen zien er hier weer heel anders uit dan in Noorwegen en Zwitserland. De kleur is anders, soms zijn ze donkergrijs met rose strepen, dan weer in een mooie terracotta tint. De grillige vormen variëren ook van puntig en scherp naar rond en van kale rotsen tot met bomen begroeide bergen met hier en daar een grasveld. Verspreid liggen er ook huizen verscholen tussen de bergen; wat moet het vermoeiend zijn om hier te wonen.

Nadat we drie dagen gereisd hadden om in Barcelona te komen, waren we niet van plan om nog hele dagen in de auto te zitten. Maar dit ging vandaag helaas niet op. De weg L401 was hooguit 45 km lang, maar door alle haarspeldbochten ging dit uren duren en bovendien was er geen camping te bekennen langs deze weg, in elk geval hadden we de enige camping in Castellar del Riu gemist. De camping in Berga was weer zo’n stadscamping aan de snelweg en na drie dagen vliegtuig- en snelweglawaai in Barcelona, wilden we dat echt niet. Dus toch maar weer de L401 op om te proberen de gemiste camping te vinden. Het weggetje dat we in hadden gemoeten, lag zó verscholen dat we er bijna wéér voorbij waren gereden. Nu staan we bovenop een berg op een schattig (doodstil) campinkje dat in dit jaargetijde alleen maar het weekend open is. Wij blij dat we hier niet op een doordeweekse dag aangekomen waren, maar dan waren we gewoon voor het hek gaan staan, want om zes uur waren we het echt goed zat!!!


2 opmerkingen:

  1. Zo te lezen gaat het wel weer lukken,heb ik zo het idee :-). Barcelona is inderdaad een stad om wat langer te blijven....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed begin van de vakantie. Eerst het mooie Barcelona en nu een prachtige slaapplek midden in de bergen. Geniet lekker verder.
    XX
    San en een kusje van de meiden

    BeantwoordenVerwijderen