Pagina's

Translate

dinsdag 2 augustus 2011

Dinsdag 2 augustus 2011

Route: Kall, Anjan (Zweden). Verdalsora (Noorwegen), Trondheim. Totaal: 261 km.
Zon op: 4:32 uur
Zon onder: 22:18 uur
Vanmorgen hebben we  met pijn in ons hart afscheid genomen van dit mooie vrije kampeerplekje in Zweden. We werden uitgezwaaid door een familie van wilde marmotjes. Tot nu toe had ik altijd gedacht dat deze beestjes alleen in kooitjes leefden, maar ze schijnen toch hun oorsprong in het wild te hebben. Ze zijn zelfs in het wild tam, want ze liepen gewoon onder onze stoelen door! Als iemand weet te vertellen dat het geen marmotjes waren, dan geloven we dit onmiddellijk, want we weten geen van beiden erg veel van marmotjes, cavia’s, o.i.d. We zouden dan wel graag willen weten wat voor soort beestjes het dan wel waren. (Cor, misschien heb jij nog een collega die hier verstand van heeft?)
We zijn inmiddels eindelijk in Noorwegen aangekomen en hebben ook niet voor niets lang gewacht, want het is nu het mooiste weer van de wereld! Het landschap is zo anders dan in Zweden. Kon je daar nog rustig over de ruime wegen rijden; hier moet je gelijk hard aan het werk! Smalle weggetjes die tussen de bergen doorgaan en tegelijkertijd moet je moeite doen om de auto op de weg te houden, dus veel tijd om naar het spectaculaire uitzicht te kijken heb je niet.
Bij het toeristenbureau in Trondheim hebben we gevraagd waar er een camping in de buurt was met WiFi, want ik moet nu toch echt een keer de weblog bijwerken! De camping waar we nu staan, is eigenlijk verschrikkelijk, maar voldoet precies aan onze eisen van dit moment, zoals de weblog bijwerken, de bibliotheekboeken verlengen, de accu van het fototoestel opladen, want dat is een van de weinige apparaten die niet op 12-Volt opgeladen kan worden. Morgen gaan we weer lekker vrij kamperen!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Ton en Ellie

    Ineke was bezig om een reactie te plaatsen maar het ging niet zo goed dus ze probeert het straks nog een keer.
    Maar heel erg leuk dat jullie op 1e wildkampeerplekje hebben koffie gedronken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ton en Elly

    Wat hebben jullie een prachtige reis. We krijgen er gewoon heimwee van.
    Die marmotjes zijn volgens ons lemmingen. Dat is wel familie van de marmotten.
    Nog heel veel plezier en mooie kampeerplekjes.
    Groetjes van Ben en Ineke.

    BeantwoordenVerwijderen