Pagina's

Translate

donderdag 11 augustus 2011

Woensdag 10 augustus 2011

Route: Bad Oldesloe, Hamburg, Bremen, Osnabrück, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht, Gouda. Totaal 538 km.
Zon op: 6:14 uur
Zon onder: 21:19 uur
We zijn weer thuis! Het liep allemaal erg soepel vandaag, want het weer was een stuk beter dan gisteren en bij Hamburg hadden we gelukkig niet de verwachte files. We hebben weer een geweldige vakantie gehad. Het was perfect “Scandinavisch” weer; slechts twee verregende dagen, één op de heenweg en één op de terugweg. Prima getimed dus! De temperatuur varieerde tussen de 10 en 25 graden; echter vaker rond de 20 graden dan lager.
We hebben heel vaak vrij gekampeerd. We hebben van de 26 nachten slechts op vier campings gestaan; in totaal acht nachten, op de andere dagen zochten we aan het eind van de middag een mooi plekje op waar we ons dan de koning te rijk voelden in ons kleine huisje op wielen. We hebben in totaal 6057 km gereden, duizend km meer dan op onze reis in april, die wel twee weken langer duurde.
Ik vond het ook heel interessant om via mijn gps de zonsop- en zonsondergangstijden in de gaten te houden; in het bijzonder omdat we naar Scandinavië gingen. Op 21 juli (één maand na de langste dag) gaf de gps aan dat de zon om 3:05 uur opkwam en om 23:02 onderging. Wat echter zo bijzonder was, dat het eigenlijk helemaal niet donker werd. Je zag de zon ondergaan en daarnaast zag je hem alweer opkomen; heel bizar! Wij vinden het helemaal geweldig die lange dagen (alhoewel we wel op gewone tijden naar bed gaan hoor!), maar ’s nachts wakker worden, terwijl het licht is, vinden wij heel bijzonder. Toen we weer terugreisden, werden de dagen met sprongen korter, niet alleen doordat we naar het zuiden reden, maar ook omdat het inmiddels al augustus is.
Lieve mensen, het was weer fijn om deze weblog bij te houden, niet alleen voor onszelf om op deze manier een mooie herinnering aan deze vakantie over te houden, maar ook om onze ervaringen met jullie te kunnen delen. Bedankt voor de reacties en tot een volgende “weblog”.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten