Pagina's

Translate

zondag 7 april 2013

Vrijdag 5 april 2013


Route: Reims, Fismes, Soisson (verder weet ik het niet, want we hebben de TomTom het verder uit laten zoeken)…………………….. Parijs. Totaal 166 km.

Wat een vreemd land is Frankrijk toch! Het heeft alles, een prachtige taal (als je die tenminste goed spreekt en begrijpt), een schitterend landschap,  lekker eten en drinken, maar ze verpesten zoveel. Het landschap wordt ontsierd door alles wat ze zo maar neergooien. We wisten niet wat we zagen langs de snelwegen. Overal ligt rotzooi, het lijkt wel of ze gewoon vuilniszakken vol uit hun auto’s gooien. Zeker in de buurt van Parijs is het één grote vuilnisbelt langs de snelwegen.  Op ongeveer dertig kilometer van Parijs zagen we een soort woonwagenkamp tussen twee snelwegen ingeklemd, maar niet zoals in Nederland waar de woonwagens meer weg hebben van luxe bungalows, maar hele oude krakkemikkige caravans die afgewisseld werden met armoedige hutjes die opgetrokken waren uit oude planken, lappen en stukken kapot golfplaat en daar woonden mensen! Ik heb dat nog nooit gezien, behalve op de televisie in de sloppenwijken van Brazilië of Soweto. Zeker niet in een geciviliseerd West-Europees land langs een toegangsweg naar een hoofdstad als Parijs!
We staan nu op een camping, waar we heel makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum kunnen gaan. Voor € 17,20 per persoon, kunnen we twee dagen onbeperkt met bus, metro en trein reizen om de hoogtepunten van Parijs te gaan bekijken. Dat gaan we morgen en overmorgen doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten