Pagina's

Translate

zaterdag 23 juli 2011

Woensdag 20 juli 2011

Route: Almhult, Växjo, Eksjö, Tranas, Askersund. Totaal 321 km.
Zon op: 4:20 uur
Zon onder: 21:48
Vandaag zijn we weer verder noordwaarts getrokken. Zweden is niet spectaculair als het om landschap gaat, maar de rust is fenomenaal. Oké, in Zwitserland en Italië slaakten we constant kreten van verbazing als we weer een haarspeldbocht achter ons lieten en dat is hier zeker niet het geval. Hier zie je bomen, meren, nog meer bomen en nog meer meren, afgewisseld met rood houten huizen. Maar het geeft ook zoveel rust; de wegen zijn rustig en ruim; als je vier tegenliggers achter elkaar ziet, vind je het een drukke weg. Het lijkt wel of files hier niet bestaan! Bovendien zijn de wegen in een onberispelijke staat. In Italë was het slalommen om te voorkomen dat een wiel van je auto in een gat in de weg verdween;  in Zweden lijken de wegen wel een patchwork deken! Elk gat in de weg wordt onmiddellijk gerepareerd.
We hebben drie nachten op een camping gestaan en daarom vonden we het tijd om weer een vrij kampeerplekje te vinden. Onderweg hebben we een mooi kerkje bezocht. In de kerk kon je een geluidsopname in zeven verschillende talen beluisteren, waaronder zelfs in het Nederlands! Dit verwacht je toch niet in een klein Zweeds kerkje. Op deze plek stond al in de middeleeuwen een kerk,. In de zestiende eeuw is er opnieuw een kerk gebouwd die tijdens de reformatie behoorlijk verwoest werd.  De beelden verdwenen en de muurschilderingen werden overgekalkt. In de twintigste eeuw zijn deze schilderingen weer hersteld. We hebben erg genoten van dit kerkje, alhoewel dit ons nogal verbaasde, want na de tientallen kerken die we in Toscane hadden bezocht, wilden we de eerstvolgende tien jaar geen kerk meer bezoeken, maar zo zie je maar weer, niets veranderlijker dan de mens!
Aan het eind van de middag, toen we het autorijden zat waren, vonden we het perfecte vrijstaande kampeerplaatsje aan een meer. Ja, wat wil je nog meer…………………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten