Pagina's

Translate

zondag 24 juli 2011

Zaterdag 23 juli 2011

Het weer is nog steeds redelijk. Als ik op Buienradar het weer in Nederland bekijk, mogen we hier absoluut niet klagen. Af en toe een stevige bui, soms zelfs met onweer, maar het wordt ook iedere keer weer droog en zelfs regelmatig een zonnetje. De temperatuur is een graad of 20; voor ons dus prima.
Vandaag zijn we naar Sundsvall geweest; dit is een grote stad aan de oostkust in het midden van Zweden. Eerst maar even cultureel gedaan (dan hadden we dat tenminste weer gehad ;)). De Gustav Adolv Kerk in Sundsvall is een protestante kerk. De beelden in deze kerk waren heel apart, zoals je kunt zien op de foto onderaan deze blog.
Na het bezoek aan deze kerk zijn we naar de Tourist Information gegaan om wat meer informatie over de stad en de omgeving te krijgen. Aan de noordkant van de stad is een berg die we wilden "beklimmen". De auto wilde echter niet starten………………… Een déja vu van een sleepwagen veroorzaakte een licht gevoel van paniek! Het kon de accu niet zijn, want de verlichting deed het nog wel. Daarom besloten we om toch maar de ANWB te bellen. In Zweden hebben ze geen wegenwacht, daarom zouden ze een sleepwagen sturen, nee hè..….. Het kon wel twee uur duren voordat die konden komen en het was zaterdagmiddag drie uur. Jullie begrijpen mijn angstige vermoeden om tot maandagmorgen voor de deur van een garage te moeten bivakkeren. Gelukkig kwam de sleepwagen al na een uur en in tegenstelling tot Italië, sprak deze jongen Engels. We konden dus gewoon met hem communiceren en uitleggen wat er aan de hand was. Hij was dan wel geen wegenwachtmonteur, maar hij ging toch wel wat dingen uitproberen. Er bleek een probleem met het contact naar de startmotor te zijn en uiteindelijk wist hij met een kabeltje het contact met de startmotor te herstellen. Ik kon hem wel zoenen! We moeten maandag dus nog wel naar een garage om de boel goed te laten repareren, maar voorlopig konden we weer terug naar de camping en hoefden we niet naar een B&B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten