Pagina's

Translate

woensdag 8 augustus 2012

Dinsdag 7 augustus 2012, Warschau


Vannacht heeft het vreselijk hard geregend, maar in de loop van de ochtend werd het droog. De regen heeft de boel lekker afgekoeld en het was tien graden koeler dan gisteren; de perfecte temperatuur voor een dagje sightseeing. Wat is Warschau een prachtige stad! Eerlijk gezegd hadden we ons er niet zoveel van voorgesteld, maar de reden daarvoor was dat we ons niet goed hadden ingelezen. Het is eigenlijk te decadent voor woorden, maar we wilden zóveel landen bezoeken dat we Polen eigenlijk verwaarloosd hadden in onze voorbereiding, omdat dat land als laatste op ons verlanglijstje stond. Dat hadden we dus beter wel kunnen doen, want we hebben onze ogen uitgekeken vandaag! De oude stad van Warschau was in de Tweede Wereldoorlog voor 90% verwoest en die hebben ze weer helemaal opgebouwd, waardoor ook dit centrum op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat.  

Het is onvoorstelbaar dat een land zoveel kerken heeft en de meeste daarvan zijn rooms-katholiek. Warschau is daarop geen uitzondering, bij elke hoek die je omgaat staat er weer een, de één nog mooier dan de ander. Maar wat we vandaag het mooiste vonden, waren de huizen die, ondanks dat ze relatief recent zijn, toch die oude uitstraling hadden; elk huis heeft een andere kleur en weer andere ornamenten. Ik beledig nu vast mensen die verstand hebben van architectuur en bouwstijlen, maar we vonden ze een beetje Anton Pieck-achtig. Ook het contrast tussen de oude stad en de moderne wereldstad met zijn wolkenkrabbers is mooi om te zien. Al met al hebben we ontzettend genoten vandaag!


1 opmerking:

  1. Hoi globetrotters, ik denk dat jullie in je hele leven nog nooit zoveel kerken hebben gezien, en dan een small talkje tussendoor, is ook niet weg.
    groetjes vanuit een lieflijk lunteren.

    BeantwoordenVerwijderen