Pagina's

Translate

zondag 5 augustus 2012

Zaterdag 4 augustus 2012


Route: Vilnius, (Europos Parkas), Vilnius, Druskininkai. Totaal 180 km.
Zon op: 5.41 uur
Zon onder: 21.19 uur

Het was de bedoeling om vanuit Vilnius gelijk door te rijden naar Polen, maar we wilden toch eerst ook nog het Europese middelpunt bezoeken. Dit middelpunt ligt in een park en het schijnt dat dit het geografische middelpunt van Europa is. Nu kan ik me niet voorstellen dat dit klopt, want volgens mij zitten we hier in het oosten van Europa, maar goed, als het in de boekjes van de ANWB en in alle informatiegidsen over Litouwen staat, nemen we het voorlopig even voor waar aan, maar dat ga ik uiteraard nog aan een grondig onderzoek onderwerpen! ;). Of het nu echt het middelpunt is of niet, maakte vanmorgen niets uit, want we wilden dit park in elk geval bezoeken. De ontwerper van dit park, de Litouwse beeldhouwer Gintaras  Karosas, ziet dit als zijn levenswerk. Zoals hij het beschrijft wilde hij “non-commercial art” van diverse kunstenaars uit de hele wereld tentoonstellen in zijn “Europos Parkas”. Zoals wij dit “vertalen” is dit gewoon onverkoopbare kunst dat toch nog een bestemming krijgt. Voor de ware kunstliefhebber staat zo’n opmerking natuurlijk gelijk aan vloeken in de kerk, maar sorry, wij begrijpen dit soort kunst gewoon niet, maar we hebben zeker geen spijt van dit bezoek en hebben het wel degelijk gewaardeerd! 

Toen we eindelijk na dit bezoek onze weg konden vervolgen, was het al lunchtijd geweest en zouden we Polen niet meer bereiken vandaag. We hebben dus aan het eind van de middag nog maar een keer een camping in Litouwen opgezocht en gaan morgen naar Polen.

1 opmerking:

  1. V.w.b. middelpunten bestaan er meer twijfels o.a. het middelpunt van Nederland Lunteren??? of Amersfoort??? What's in a name. Zowel Lunteren als Europas Parkas is mooi, en het trekt toeristen. Nog veel plezier en nu nog een kleine 3 weken?? en dan hebben jullie er 3 maanden opzitten. Fantastisch!! groetjes Sofia

    BeantwoordenVerwijderen