Pagina's

Translate

dinsdag 1 oktober 2013

Dinsdag 1 oktober 2013

Route: Latour de Carol, Col  de Puymorens, Andorra, La Seu d’Urgell, Montferrer. Totaal 94 km.

Wat hebben we weer een bijzondere dag gehad. We hebben drie maaltijden op één dag in drie verschillende landen genuttigd….. We hebben ontbeten in Frankrijk, geluncht in Andorra en vanavond zaten we te eten in Spanje en dat allemaal op een afstand van minder dan 100 km. De temperatuurverschillen waren ook enorm vandaag. Bovenop een berg in Andorra was het 10 graden, later op de dag een aangename 22 graden en toen we op een camping aankwamen was het 30 graden. Op één dag dus 20 graden temperatuursverschil!

Andorra is een piepklein landje van nog geen 500 km2 en tussen de machtige hoge bergen van de Pyreneeën bestaat het voornamelijk uit enorme winkelcentra en hotels voor de wintersport. In de supermarkten kun je bijna geen gewone levensmiddelen vinden, maar je kunt er tax-free sterke drank, sigaretten en parfums kopen. Er is wel een strenge grenscontrole, maar wat wil je als een fles Bacardi van anderhalve liter maar € 16,45 en anderhalve liter whisky net een tientje kost! Er schijnen Spanjaarden te zijn die een hotel vlak vóór de grens met Andorra in Spanje nemen en dan enkele keren heen en weer rijden. Ik heb mijn favoriete luchtje (Paris van Yves Saint Laurent) voor twintig euro minder dan in Nederland gekocht! De benzine kost er € 1,24 en de diesel € 1,14; onze tank ging daarom ook lekker vol. Je moet in Andorra alleen niet gaan bellen of gebeld worden, want daar loop je op leeg. Bellen naar Nederland kost 127 cent per minuut, gebeld worden 86 cent. Sms versturen kost 76 cent. Ter vergelijking: in alle andere Europese landen kost bellen naar Nederland 29 cent per minuut en gebeld worden 8 cent en een sms’je versturen kost 10 cent. 

1 opmerking:

  1. Tjonge wat een waardevolle informatie. Drank, benzine en sigaretten wist ik, maar van dat bellen kijk ik toch wel heel verbaasd op!
    Leuk weer alles te volgen Lfzzz Sofia

    BeantwoordenVerwijderen