Pagina's

Translate

zaterdag 19 oktober 2013

Donderdag 17 oktober 2013

Route: Naihlac, Hautefort, Limoges, Aubusson, Gouzon. Totaal 197 km.

In Hautefort, 4 km van de camperplaats, ligt een prachtig kasteel dat we vanmorgen wilden bezoeken. Maar we waren te vroeg, want in oktober zijn de openingstijden van 14.00 – 17.00 uur en wij waren er al om 9.45 uur. We waren gelukkig niet helemaal voor niets hierheen gegaan, want tegen het kasteel was een prachtig oud dorpje aangebouwd waar we toen een wandeling doorheen hebben gemaakt.
Voor het kasteel waren we te vroeg maar voor koffie weer te laat althans volgens de uitbater van de plaatselijke kroeg waar we om een uur of twaalf stopten om een kopje koffie te drinken. Hij vertelde ons dat dit niet meer kon. In eerste instantie begreep ik hem niet, maar hij bedoelde dat het inmiddels wijn- en/of biertijd was…. Inderdaad die hele tent liep vol en iedereen nam een alcoholische versnapering. Gelukkig kregen we toch nog koffie (voor alle duidelijkheid, het was twaalf uur ’s middags…….).
Vandaag ging onze prachtige tocht door de Limousin waar we net als gisteren  verschillende “streekproducten” tegenkwamen. Het begon met appelboomgaarden, toen heel veel Limousinkoeien en porseleinfabrieken.

We staan nu op een (gratis) camperplaats op het dorpsplein in het “centrum” van Gouzon. We hebben nog nooit op zo’n bijzondere plek gestaan en er is zelfs een gebouwtje met een toilet! Op  250 meter afstand is er een restaurantje zodat we vanavond heerlijk uit gaan eten! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten