Pagina's

Translate

dinsdag 27 mei 2014

Zondag 25 mei 2014

Route: Czluchow, Odry, Koscierzyna, Kartuzy. Totaal 151 km.

Vanmorgen werden we gewekt door het gegil van apen. Een heel bijzondere ervaring want het bleek dat we niet alleen op een parkeerterrein van een wegrestaurant staan, maar ook van de daarnaastgelegen dierentuin.

Twee opeenvolgende dagen een archeologische opgraving bezoeken, begint dat op een obsessie te lijken? Nee hoor, maar als vakantieganger ga je naar elke “attractie” die in de gids vermeld staat. In je eigen omgeving zijn er veel interessantere bezienswaardigheden, maar dat komt ooit nog wel eens, toch? Vandaag zijn we dus naar Odry, in de middle-of-nowhere, gereden om een mini-Stonehenge te bekijken. In vergelijking tot Biskupin waar we gisteren waren, leek dit echt nergens op, maar toch waren we tevreden met wat we gezien hebben. Wat zijn mensen op vakantie toch vreemde wezens….


Het weer was inmiddels enorm opgeknapt, zonnig en zo’n twintig graden; heerlijk!!! Het landschap is ook een stuk aantrekkelijker en afwisselender geworden; veel meren, valleien en leuke doorkijkjes. Net als in de Baltische Staten zijn er hier ontzettend veel ooievaars. Ongeveer om de andere electriciteitspaal staat wel een ooievaarsnest. 

We hebben geen zin om nog lang in de auto te zitten en we komen vaker aankondigingen van campings tegen. Dit biedt perspectieven en tegen half drie zien we een campinkje aan een meer. Het is de perfecte plek, misschien zelfs voor een paar dagen……




Geen opmerkingen:

Een reactie posten