Pagina's

Translate

dinsdag 19 april 2011

17 april 2011

Vanochtend vertrokken we om 9 uur vanuit Lunteren, uitgezwaaid door de buren Sofia, Lida en Cor en Wil. Ons doel voor vandaag is de omgeving van Koblenz, niet al te ver, zo’n 300 km, want we zijn liever om een uur of drie op de plaats van bestemming, dan laat in de middag. We houden niet van rijden over de snelweg, maar nemen kleine weggetjes. Je ziet zoveel meer, maar het schiet niet op; dat hoeft ook niet, want we hebben nog zes weken te gaan! We zijn nog nooit zo vroeg in het jaar op vakantie geweest en de tocht was adembenemend mooi met bomen vol  bloesem en het tere groen van de nieuwe boomblaadjes.
We beginnen het te leren om met een camper op vakantie te gaan. We moeten van de reis de vakantie maken en niet zoals vroeger met de caravan naar de plaats van bestemming reizen en dan dagtochten gaan maken. Toen we dus om een uur of half een bij een natuurgebied kwamen hebben we daar eerst een broodje gegeten en zijn toen eerst een wandeling gaan maken, voordat we weer verder gingen.
We hadden wat problemen om een veerpont te vinden die ons naar de overkant van de Rijn zou brengen, we hebben toen de TomTom aangezet, die ons uit de brand heeft geholpen. Lang leve de technologie!
Om een uur of vijf (!!!) waren we eindelijk bij een camping. Omdat we nu ook in het voorseizoen op vakantie kunnen, zijn we lid geworden van ACSI, zodat we voor 15 euro per nacht, inclusief electriciteit en douches op de meest luxe campings kunnen staan! Het is superrustig;  we horen nu echt bij de “grijze golf”. Blijven we ergens langer dan een nacht staan. gaan we van deze ACSI-campings gebruik maken en alleen als we ergens willen overnachten om de volgende dag weer verder te trekken, zijn we van plan om op camperplekken te gaan staan. Nu staan we dus aan het water aan de Laacher See in de Vulkaan Eifel. Morgen gaan we een rondje Laacher See lopen, 14 km, een leuk tochtje om mee te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten