Pagina's

Translate

vrijdag 29 april 2011

Dinsdag 26 april 2011

Route: Chur, Films, Disentis,  Andermatt, Wassen, Altdorf, Stans, Sarnen, Sachseln. Totaal 196 km.
We zijn vandaag van plan om wat meer naar het westen van Zwitserland te trekken,  want als we zuidwaarts blijven reizen, zitten we binnen een dag al in Italië en dat is niet de bedoeling. We willen eerst nog meer van Zwitserland zien. Het is een adembenemend mooie tocht en de bergen worden steeds hoger en ruiger. De sneeuw komt ook steeds dichterbij. Als je omhoog kijkt en de weg naar de top ziet slingeren, kun je je niet voorstellen dat je daar straks zelf ook zult rijden. Af en toe krijgen we de gelegenheid om even te stoppen om van het schitterende uitzicht te genieten en wat foto’s te maken.

Hoge besneeuwde bergtoppen met daaronder alpenweiden met her en der verspreidliggende dorpjes. De Glacier Expres komen we ook regelmatig tegen en als je deze trein ziet klimmen langs de bergwanden en de speelgoedhuisjes en kerkjes in de dorpjes ziet liggen, dan lijkt het landschap op Madurodam! Toen we daar vanmorgen reden, hadden we het echte “Zwitserlevengevoel”, niet met de grote Airstreamcaravan die je in de reclame ziet, maar met ons oude Volkswagenbusje dat het prima deed! We wisten niet zeker of we de Alpen wel zouden kunnen “bedwingen”, want ons T4-busje heeft een motor met een vermogen van slechts 75 pk, maar hij is met vlag en wimpel geslaagd! Het gaat niet snel en als er een uitwijkmogelijkheid is, gaan we even aan de kant om de file achter ons te laten passeren.
Zo vroeg in het jaar in de Alpen rijden, heeft wel zijn beperkingen. De route die we naar het westen hadden uitgestippeld , moesten we halverwege noodgedwongen drastisch wijzigen omdat de Susstenpas nog gesloten was. We zijn toen maar naar het noorden gereden, waar we een prachtige camping vonden met een plaats direct aan een meer. Het is toch heerlijk als je je plannen zo ter plekke kunt wijzigen. Deze vrijheid is voor ons echt vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten