Pagina's

Translate

maandag 25 april 2011

Zondag 24 april 2011

Route: Heiligenberg, Meersburg, Lindau, Bregenz (Oostenrijk), St. Margrethen (Zwitserland), Oberriet, Vaduz (Lichtenstein), Chur (Zwitserland). Totaal 176 km.
Zoals jullie aan de route van vandaag kunnen zien, zijn we op één dag in vier landen geweest! Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. In Oostenrijk zijn we misschien een kwartiertje geweest en dat was maar goed ook, want we hadden geen vignet voor Oostenrijk aangeschaft. We hadden ons van tevoren niet gerealiseerd dat, als we via de oostkant van de Bodensee naar het zuiden zouden trekken, we dan een stukje door Oostenrijk moesten. We konden aan de grens wel een vignet kopen, maar we zijn en blijven Nederlanders en vonden dat zonde voor zo’n klein stukje. We zijn niet aangehouden….
We schrokken ons trouwens helemaal dood van de benzineprijs in Zwitserland! Op de eerste plaats is hier de diesel duurder dan de benzine, maar de prijs van een liter diesel was hier 1,91, totdat we ons ineens realiseerden dat ze hier de euro niet gebruiken maar de Zwitserse frank! Het blijft natuurlijk nog steeds aan de hoge kant, maar niet zo abnormaal hoog als we in eerste instantie dachten.
Toen we in Zwitserland aankwamen, begon vrijwel gelijk het landschap te veranderen van “gewone” groene bergen naar rotsachtige bergen met besneeuwde toppen;  erg  spectaculair! De weg voerde ons verder door het vorstendom Liechtenstein. Dit piepkleine landje ligt ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk. Het is zó klein en heeft zó weinig inwoners dat de nummerborden van de auto’s allemaal beginnen met de letters FL van Fürstentum Liechtenstein en slechts vier cijfers.

Na Liechtenstein kwamen we weer in Zwitserland, waar we weer een ACSI-camping op wilden zoeken, want na twee nachten op een camperplaats, snakten we naar een douche! De camping die we vonden was niet geweldig (het sanitairgebouw gelukkig wel), maar we waren al blij dat we een plekje vonden, want uiteindelijk is het nog steeds Pasen en alle campings en camperplaatsen staan bom- en bomvol. We blijven hier één of twee nachtjes staan en trekken dan weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten