Pagina's

Translate

zondag 24 april 2011

Vrijdag 22 april 2011

Route: Illertissen, Laupheim, Ehingen, Bad Urach, Reutlingen, Pfullingen, Gammertingen, Sigmaringen, Pfullendorf, Heiligenberg. Totaal 250 km.
Vanmorgen vertrokken we weer om negen uur. Eerst maar naar een supermarkt, zodat we ons de rest van de dag niet bezig hoefden te houden met het doen van boodschappen. Toen we echter voor de automatische deuren van de supermarkt stonden, gingen die niet open! We hadden ons al wel verbaasd over het feit dat het om tien over negen nog zo rustig was. Als mensen ons hadden zien staan, moeten ze zich erg vermaakt hebben, want we zagen er vast uit als een stel  dombo’s! Toen de deuren niet open gingen, viel het kwartje pas en bedachten we dat in Duitsland de winkels waarschijnlijk op Goede Vrijdag gesloten waren!!! We hadden een serieus probleem, dat ’s avonds simpel opgelost werd met een restaurant in het dorpje Heiligenberg.
We waren n.l. neergestreken op een camperplaats, terwijl we zo’n leuke camping hadden uitgezocht voor de paasdagen!  Maar niet alleen wij hebben vakantie, maar ook alle Duitsers en met dit mooie weer hadden zij ook bedacht dat het een fantastisch kampeerweekend zou zijn. Bij twee campings werden we weggestuurd omdat het vol was. We hadden geen zin om verder te zoeken en zochten dus een camperplaats. Bovenop de Heiligenberg lukte dat. Het is een prima plek, boven op een berg met een “Schloss”. Morgen is de eerste dag van het nieuwe seizoen dat het open is voor een rondleiding. We blijven dus nog maar een dagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten