Pagina's

Translate

zondag 24 april 2011

Donderdag 21 april 2011

Eindelijk hebben we weer een internetverbinding (lang leve McDonalds!). Dit is wel het bericht van 21 april, maar eigenlijk is het nu zondag, eerste Paasdag! Het bericht van 19 april heb ik nog toegevoegd, want dat was van de week in het internetcafé niet helemaal gelukt. Het is een verslag van ons bezoek aan de BUGA in Koblenz dat jullie nog niet gelezen hadden. De drie reacties van Cor, Sandra en Lida staan daar nu onder.

Donderdag 21 april 2011

Route: Schwabisch Hall, Gailmund, Göppingen, Ulm, Illertissen. Totaal 172 km.
Vanmorgen schoten we lekker op, want als je om kwart over zes wakker bent en op een camperplaats staat zonder toiletgebouw, ben je snel klaar hoor! We hadden ook geen gas, dus koffiezetten zat er niet in. Om zeven uur (!!) reden we met een lege maag weg. Nog geen tien minuten later zagen we dat er een supermarkt open was waar we broodjes konden kopen. Ze verkochten er ook koffie; het kon dus niet beter! Met een Duitse “Spits” als leesvoer (de Telegraaf is er niets bij) hadden we om kwart over zeven  toch onze cafeïne binnen om de dag goed en verantwoord te beginnen.
Onze missie voor vandaag was het vinden van een campinggasfles. Vol goede moed begonnen we hieraan. Het viel niet mee. In Nederland zie je nog wel eens logo’s van “Campinggaz” bij benzinestations; hier niet. Om een uur of elf waren we bij de grote stad Ulm. Hier moest het toch gaan lukken! Op zoek naar de VVV hebben we, tevergeefs, drie keer een rondje centrum gedaan, totdat ik het idee kreeg om het bij een bouwmarkt te gaan vragen. Hier vertelde een medewerker mij dat zij het zelf niet verkochten, maar dat we bij het industrieterrein Donautal campinggasflessen zou den kunnen vinden. Een speld in een hooiberg dus, maar als de  zin in koffie maar sterk genoeg is, ga je wel op zoek naar die speld. De TomTom kwam weer in beeld en die bracht ons keurig naar eerdergenoemd industrieterrein. En bij een caravanhandel  hadden we succes! Missie volbracht.
Na deze enorme zoektocht waren we het spuug- en spuugzat en hebben een camping opgezocht. Om half een waren we al op de plaats van bestemming, zodat we een heerlijk relaxt middagje hebben gehad in het zonnetje. Een wandeling naar het stadje bracht ons in een internetcafé, waar we de weblog konden bijwerken, zodat jullie weer helemaal op de hoogte zijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten