Pagina's

Translate

donderdag 21 april 2011

Dinsdag 19 april 2011

Route: Laacher See > Koblenz, v.v. Totaal 75 km.
Vandaag zijn we naar de BUGA in Koblenz geweest.  BUGA staat voor Bundes Garten Schau, oftewel een soort Floriade. Het was er prachtig weer voor, zonnig met een beetje wind en een graad of 23; perfect dus!
Als jullie nog vóór 16 oktober in de buurt van Koblenz komen, kunnen we dit aanbevelen, het is een heerlijk dagje uit. De bloemen en planten zijn prachtig (alhoewel geen Keukenhof), maar er zijn ook kunstwerken te bewonderen, er is een museum, een (water)speeltuin en wat heel bijzonder is, je kunt met een kabelbaan de Rijn over. Dit alles voor de prijs van 20 euro p.p. Er zijn voldoende horecagelegenheden die niet al te duur zijn, maar het is ook prima om voor je eigen picknick te zorgen. Er zijn overal gezellige zitjes, bankjes, ligstoelen, enz. enz. We hadden de camper op een P&R gezet, dit kostte 5 euro voor de hele dag en je kreeg er een kaartje bij voor een retourtje met een shuttlebus die je naar de plaats van bestemming bracht.
Op drie locaties van de stad zijn er activiteiten en tentoonstellingen van de BUGA. Wij startten bij de kerk waar allerlei kunstwerken  rondom bloemen te bezichtigen waren. Er was ook een waterspeeltuin voor kinderen, een podium waar elk uur een voorstelling gegeven werd, enz. enz.  Hierna gingen we met de kabelbaan over de Rijn naar een volgend festiviteitenterrein. Hier was een enorme bloemenhal, met allerlei bloemstukken uit alle delen van Europa. Het enige bloemstuk uit Nederland dat tentoongesteld stond, kwam uit Kudelstaart (of all places!!). Toen we weer met de kabelbaan terugwilden, bleek er een technisch probleem met de kabelbaan te zijn en het zou nog wel enkele uren kunnen duren voordat dat was opgelost. Terug met de kabelbaan ging het dus niet worden. We konden toen van de andere kant van de Rijn met een shuttlebus terug naar het opstappunt. Helaas wilden enkele honderden andere mensen dat ook, met het gevolg dat er een soort volksopstand ontstond; in elk geval escaleerde het behoorlijk; zelfs de politie moest er aan te pas komen………  Uiteindelijk is het ons toch gelukt om in een bus te stappen (wel als haringen in een ton!) en na wat omzwervingen hebben we ons campertje weer gevonden. Desondanks, was het een prachtige dag!

3 opmerkingen:

  1. zo buurtjes,
    alles gaat lekker zo te lezen. Nou hier in Lunteren is het ook top hoor. Vanmiddag ruim boven de 25 graden. Volgens Sofie werkt jullie sproei-installatie perfect. Nou geniet maar verder.Groet, Cor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nu pas door waar ik jullie verhalen kan lezen. Zat nog steeds op de eerste pagina te kijken.
    Leuke verhalen, klinkt goed allemaal.
    Geniet lekker verder en een hele dikke kus,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha levensgenieters!
    Het klinkt allemaal heerlijk. Ben benieuwd waar jullie in zwitserland belanden, da's toch wel heel erg mijn lievelingsland.
    Het weer is hier natuurlijk ook super. De vogels hebben het heel druk, jullie tuin ziet er goed uit!
    Geniet verder.

    BeantwoordenVerwijderen