Pagina's

Translate

zaterdag 14 mei 2011

Dinsdag 10 mei 2011

Route: Torrito di Siena, Montepulciano, Chianciano Terme, Abbadia San Salvatore, Sorano, Pitigliano,  Saturnia. Totaal 126 km.
Vanmorgen hebben we eerst als een landheer- en landvrouw ontbeten op ons terras terwijl we uitkeken op de wijngaarden waar onze pachters hun werk zouden moeten doen. Het was nog geen acht uur en we zijn ook geen al te autoritaire grootgrondbezitters, daarom hebben we nog geen actie ondernomen om hen op hun plichten te wijzen……………….. Gekheid natuurlijk, maar toen we vanmorgen daar op het bankje op de camperplek zaten met dat prachtige uitzicht, voelden we ons de koning te rijk!!! We hebben alles bij ons en ons campertje brengt ons op dit soort unieke plekjes. Ik heb het al eerder gezegd, we zijn gewoon geluksvogels!
Om kwart voor negen waren we al in Montepulciano, één van de oude stadjes in het zuiden van Toscane. Gisteren in Cortona hadden we nog problemen om een parkeerplaats te vinden, maar we waren nu zó vroeg, dat parkeren geen enkel probleem was. We konden heerlijk op ons gemak dit oude stadje bekijken, met al zijn kleine straatjes, poortjes, kleine winkeltjes en weer een Duomo. Deze kerk was duidelijk minder mooi dan de Duomo’s in Florence en Siena, waaraan je kunt zien dat de twee laatstgenoemde steden veel belangrijker waren dan een stad als Montepulciano.
Na dit vroege bezoek gingen we naar de vulkaanstadjes Sorano, Sovana en Pitigliano. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar toen we vlak voor Sorano een haarspeldbocht namen, lag daar ineens het stadje op een rots. We slaakten allebei een kreet van verbazing, we waren n.l. zó enorm verrast door die aanblik; zoiets hadden we nog nooit eerder gezien. Eeuwenoude huizen, allemaal verschillend van vorm, maar toch een eenheid, waarschijnlijk door de kleur van de stenen waar de stad mee gebouwd was. Deze middeleeuwse stad was toch wel enigszins met de tijd meegegaan, getuige de schotelantennes die ook allemaal dezelfde kleur bruin hadden. Het is geweldig om door zulke stadjes te lopen, overal kleine poortjes en doorkijkjes in de straten. We krijgen er maar geen genoeg van! Morgen gaan we de andere twee vulkaanstadjes, Sovana en Pitigliano, bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten