Pagina's

Translate

donderdag 5 mei 2011

Maandag 2 mei 2011

Vandaag stond Florence op het programma. De moeder van de campingeigenaar had ons in een mengelmoesje van Italiaans/Duits/Engels (meer Italiaans dan wat anders) verteld dat we met de bus naar Florence konden rijden. We konden de buskaartjes bij haar kopen en de bus zou om 8.30 uur vertrekken en dan zouden we om 18.30 uur weer terug zijn. Perfect dus! Wat zij ons echter er niet bij vertelde dat de buschauffeur het na twintig minuten voor gezien hield en ons in een dorpje uit liet stappen. Daar stonden we; we wisten niet waar we waren en hoe we uiteindelijk in Florence terecht konden komen. Op een gegeven moment kwam er een bus aan en ik vroeg in het Engels of hij naar Florence ging. Hij sprak geen Engels, maar begreep me gelukkig wel. Hij gebaarde dat we in konden stappen. Na een half uur stopte de bus en begrepen we dat we er weer uit moesten. De chauffeur zei “bus two” en daar stonden we weer. Bus “twee” kwam er snel aan en dit bleek een stadsbus te zijn waar we geen kaartje voor hadden. We zijn maar gewoon gaan zitten. Na tientallen haltes kwamen we uiteindelijk in het centrum van Florence aan. We zijn toen eerst maar naar de VVV gegaan om te vragen hoe we in godsnaam weer terug moesten naar de camping, want we hadden geen idee natuurlijk waar we allemaal geweest waren.
Eindelijk konden we aan onze stadswandeling gaan beginnen! Het eerste gedeelte van de wandeling vonden we een beetje tegenvallen; veel verwaarloosde oude huizen en vieze straatjes. Hoe verder we echter kwamen, hoe beter het werd. De meeste kerken zijn aan de buitenkant vrij saai en sober, maar zo gauw je binnen bent, weet je niet wat je ziet! Prachtige muur- en plafondschilderingen, beelden en mozaïeken; onwaarschijnlijk mooi! Er is echter één kerk, de kathedraal di Santa Maria del Fiore, die heeft aan de buitenkant juist een hele overdadige uitstraling.
Voor degenen die al in Florence geweest zijn, zal ik de andere bezienswaardigheden noemen die we hebben bezocht:
·         Chiesa di Santa Maria del Carmine
·         Chiesa di Spirito (was net vijf minuten daarvoor gesloten!)
·         Chiesa di San Salvatore Ognissanti
·         Palazzo Pitti (de Boboli tuinen waren helaas gesloten!)
·         Ponto Vecchio (Romeinse brug)
·         Galleria degli Uffizi
·         Piazza della Signoria
·         Pallazo Vecchio
·         Piazza Santa Maria Novella
·         Battistero (een gedeelte van de deur zie je op deze foto)

Van de scootertjes word je helemaal gek in Florence. Ik wist dit eigenlijk ook nog wel van vorig jaar in Rome, maar ik was dit eigenlijk weer een beetje vergeten. De parkeerplaatsen voor deze wegmonstertjes waren wel grappig, zoals jullie op de foto kunnen zien.
De terugreis ging helemaal goed, dankzij de informatie bij de VVV!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten