Pagina's

Translate

zondag 22 mei 2011

Zaterdag 21 mei 2011

Route: Garbagna,Tortona, Mortara, Novara, Arona, Baveno (Lago Maggiore). Totaal 173 km.
Toen we op de heenreis vanaf het Lago Maggiore door het noorden van Italië zuidwaarts reisden, zei ik dat dit de eerste en de laatste keer was dat we in dit gebied over provinciale weggetjes zouden rijden. Het was toen een vreselijk ongezellige weg. Vandaag op de terugreis zijn we wéér door het noorden van Italië gereden, alleen nu zijn we ten westen van Milaan gebleven en dat was een goede keus. Als jullie dus ooit naar Toscane reizen, ga dan niet eerst naar het zuid-oosten, maar ga gewoon rechtstreeks naar het zuiden, dat scheelt een hoop ergernis!
Vandaag zagen we onderweg een vreemd verschijnsel, n.l. een soort rijstvelden. Grote stukken ondergelopen grasland met dijkjes eromheen. De boeren waren hier aan het werk met tractoren waaraan geen gewone wielen zaten, maar enorme ijzeren tandwielen. Oké, ik weet echt wel dat spaghetti niet groeit zoals rijst, maar we zijn wel heel erg benieuwd wat er hier verbouwd wordt. Als iemand van jullie daar een antwoord op weet, dan horen we dat graag!
Vandaag zijn we dus een stuk noordwaarts gereden en uiteindelijk op een heel klein campinkje neergestreken direct aan het Lago Maggiore. We waren hier al om half drie en besloten om naar het nabijgelegen dorpje te lopen. Het is vandaag 21 mei, maar het was bloed- en bloedheet! Minstens 35 graden! Je moet er toch niet aan denken om hier in juli te zitten; het was nu al bijna niet te harden!   
Vanwege het oponthoud door onze autopech van de week, moeten we toch nog enigszins op gaan schieten om op tijd thuis te zijn, want ik moet over een week al gaan werken en we willen toch ook nog naar Wallis in Zwitserland. Zes weken is gewoon écht te kort!

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie hieronder het antwoord van een ex-collega van mij die een beetje erg Italië'gek' is.

    Haha ja, de Nood-Italianen eten veel risotto - dikke rijstkorrels die veel meer vocht opnemen dan gewone rijst, Wordt vooral om Milaan verbouwd, dus ik vermoed dat ze dat hebben gezien. Leuk hoor, zo'n rondreis met een camper. Zal ze vast goed bevallen zijn. Laat ze wel nog een bordje risotto (liefst alla milanese) proeven voor ze de grens oversteken :-)

    BeantwoordenVerwijderen