Pagina's

Translate

donderdag 6 juni 2013

Dinsdag 4 juni 2013

Route: Llandover, Llangadog, Brynamman, Pontardawe, Swansea. Totaal 86 km.

De zon stond vanmorgen weer stralend aan de hemel. Zou de zomer dan nu toch echt gaan beginnen?  We wachten af, maar voorlopig genieten we hier met volle teugen van!
Op onze tocht door Wales zijn we richting zuiden gegaan, naar het schiereiland Gower. Onderweg moesten we de bergen over en kwamen we woeste landschappen tegen, onvoorstelbaar, het leken de Noorse hoogvlaktes wel, zoiets als de Hardanger Vidda! Helemaal boven zijn we uitgestapt om dit kale, ruige landschap met hier en daar een struikje eens goed in ons op te nemen. Het enige verschil met de Noorse hoogvlaktes was dat het er niet zo heel erg snijdend koud was, maar toch wel een graad of tien kouder dan zo’n paar honderd meter lager.
In de loop van de middag hebben we zo’n leuk klein campinkje opgezocht. Dit zijn Certificated Locations, oftewel CL’s. Op deze campings heb je geen of weinig comfort (lees: sanitair) en er mogen maximaal vijf caravans of campers staan. Je moet lid zijn van de Britse Caravanclub en dit lidmaatschap kost 45 pond per jaar, maar dan krijg je ook een boekwerk met ruim tweeduizend van deze campings en maandelijks een interessant (Engelstalig) kampeerblad. Je krijgt ook korting bij het boeken van de overtocht naar Engeland, zodat je het lidmaatschap binnen de kortste keren terug hebt verdiend. Als je deze CL’s dan regelmatig afwisselt met campings met fatsoenlijke sanitaire voorzieningen, dan loop je niet het risico om vervuild terug te komen van je vakantie…….


Geen opmerkingen:

Een reactie posten