Pagina's

Translate

donderdag 27 juni 2013

Woensdag 26 juni 2013

Het is alweer onze laatste vakantiedag in Engeland. Vanaf de camperplaats zijn we met een pendelbus naar Canterbury gereden om daar allereerst de kathedraal te bezoeken. Deze kathedraal is de bakermat van de Anglicaanse Kerk die in het jaar 597 hier gevestigd werd en het is voor de miljoenen Anglicanen over de hele wereld hun Moederkerk. De laatste vakanties hebben we al veel kerken en kathedralen bezocht, maar ik kan wel zeggen dat dit één van de indrukwekkendste is die we de afgelopen jaren bezocht hebben! Veel gebrandschilderde ramen, gebeeldhouwde wapenschilden, uitgesleten trappen, mozaïeken in vloeren, pilaren die misschien wel twintig of dertig meter hoog waren, die in elk geval de indruk moesten wekken dat ze tot in de hemel reikten. Elk uur wordt er door een kapelaan van de kathedraal een gebed uitgesproken en het Onze Vader gebeden; ontroerend mooi! De instandhouding van deze kathedraal kost 13 pond per minuut en dat komt neer op ruim 18.000 pond per dag en dat zonder overheidssubsidie of steun van de Anglicaanse kerk. De toegangsprijs van 7,50 pond (voor ons met één pond seniorenkorting per persoon, ik ben er eindelijk overheen…….) is dan ook niet al te veel.
Daarna hebben we onszelf in een roeiboot door Canterbury laten rondvaren terwijl een gids anekdotes en interessante verhalen over Canterbury vertelde en dit was ook zéér de moeite waard.

Om onze laatste Engelse ponden op te maken zijn we nog een keertje een (16e eeuwse) pub ingedoken. We hebben nu nog precies 6 pond cash om morgenochtend de camperplaats te betalen en dan is het op naar Dover!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten