Pagina's

Translate

zaterdag 1 juni 2013

Donderdag 30 mei 2013

Route: Bath, Bristol. Totaal 40 hele km’s (!!)

Vanmorgen Engelse tijd om half zes (Ton) / half zeven (Elly) opgestaan, maar pas om half negen zou de eigenaar van de camping zijn geld op komen halen. Dus tegen die tijd dat die man kwam, hadden we allebei al bijna een boek gelezen…...

Toen die goede man (eindelijk) geweest was, gingen we op weg naar Bath, o.a. beroemd vanwege de Romeinse badhuizen met natuurlijke warmwaterbronnen. Deze stad staat, naast Venetië, als enige stad ter wereld in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst.

Vanmorgen was de eerste keer dat we een probleem met de hoogte van onze camper hadden. We wilden naar een P & R buiten Bath, om daar met de bus naar het centrum te gaan. Helaas stond er bij de ingang van de parkeerplaats een poortje waar wij niet onderdoor konden. We zijn toen maar op een parkeerplaats langs de weg gaan staan, waardoor we toch nog de bus naar het centrum van Bath konden nemen. Met ons kleine campertje zijn wij nl. niet voor één gat (lees: poortje) te vangen.

In Bath aangekomen, zagen we een bord waarop stond dat er twee keer per dag een gratis (!!) rondleiding met een gids was; nou dat vonden wij als Nederlanders natuurlijk wel wat. Deze rondleiding zou twee uur duren, maar de gids knoopte er zelfs nog een half uurtje aan vast. Deze man wist zó ontzettend veel interessante dingen te vertellen over de geschiedenis en de architectuur van Bath, dat dit zeker niet te lang was. Bovendien wist hij zijn verhaal met typisch Engelse humor te verlevendigen. Onvoorstelbaar dat deze rondleiding gratis was en de gidsen (de groep toeristen werd in drieën verdeeld) waren vrijwilligers van de gemeente Bath  en wilden zelfs niet eens een fooi accepteren!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten