Pagina's

Translate

woensdag 6 juni 2012

Dinsdag 5 juni 2012

Route: Lunteren, Apeldoorn, Osnabrück, Bremen, Hamburg, Bad Oldesloe. Totaal 467 km.
Zon op: 5.20 uur
Zon onder: 21.50 uur

Vanmorgen zijn we op weg gegaan naar het hoge noorden. We wilden naar dezelfde (gratis) camperplaats in Bad Oldesloe waar we vorig jaar ook op de heen- en terugreis hebben gestaan. Een geweldige plek op loopafstand van het stadje met gezellige restaurantjes. We hadden in ons hoofd dat het 545 km zou zijn, maar we kwamen er al snel achter dat het niet zo ver was. Hadden we ons dan de vorige keer dan toch zo vergist in de afstand? Nee dus, want de 545 km was vorig jaar vanuit Gouda en we vertrokken vanmorgen vanuit Lunteren. Ja, ongelofelijk decadent toch, twee huizen, ja en dan kun je zo'n vergissing maken!

De reis verliep erg soepel, helemaal omdat we vóór Hamburg in enorme files terecht kwamen, maar wij met ons smalle campertje mochten op de tweede baan rijden, die verboden was voor vrachtwagens, auto's met caravans en aanhangers en brede campers. We tuften dus overal langs; dat was genieten! Ja, ons bed is dan slechts 1.15 meter breed, maar je ziet wat voor extra voordelen het ook oplevert! ;)

Zoals jullie zien ben ik weer leuk bezig om mijn statistiekjes bij te houden. Deze vakantie is het nog interessanter dan vorig jaar om de zonsop- en zonsondergangstijden hier in Scandinavië bij te houden, omdat we nu echt op 21 juni de langste dag op de Poolcirkel mee gaan maken. Mijn gps doet dus weer goed dienst. Toen ik net op mijn gps keek nu we zo'n 450 km noordelijker zitten, scheelt het al een half uur zowel 's ochtends als 's avonds.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten