Pagina's

Translate

maandag 11 juni 2012

Vrijdag 8 juni 2012


Route:  Rostänga, Helsingborg, Hässleholm, Lönsboda
Totaal 190 km
Zon op: 4.23 uur
Zon onder: 21.47 uur
Vanmorgen zijn we teruggereden naar Helsingborg om deze stad eens goed te bekijken. Het was prima weer voor een dagje sightseeing. Jammer dat we dit nooit eerder hebben gedaan, want het is een prachtige stad. We zijn eerst op zoek gegaan naar de VVV en dat was in het Dunkers Kulturhus, waar een fototentoonstelling te zien was over Groenland. Hier zagen we ook Rudolf the Chrome Nosed Reindeer, een rendier gemaakt op basis van een motorfiets; grappig! 

We hebben ook de Mariakerk bezocht. Rondom deze kerk zagen we hordes meisjes in erg korte, blote maar prachtige jurkjes en jongens in donkerblauwe pakken. De meiden liepen te dansen, te gillen en op fluitjes te blazen; we dachten dat het vrijgezellenfeestjes waren, maar ze waren gewoon met teveel! Toen heb ik maar aan iemand gevraagd wat er aan de hand was en het bleek dat ze afgestudeerd waren. Ze hadden net een plechtigheid bijgewoond in de Mariakerk.
Na het bezoek aan deze kerk zijn we de Kärnan gaan bezoeken en beklimmen. Kärnan is een  overblijfsel van het sterkste Scandinavische fort  uit de middeleeuwen. We hebben 333 treden beklommen om een fenomenaal uitzicht te hebben over Helsingborg, het Kattegat en aan de overkant daarvan Denemarken. We hadden nog net geluk, want na dit bezoek begon het te plenzen. Erg sneu voor de studenten, want zij zouden op praalwagens door de stad gereden worden.

Halverwege de middag hebben we weer het ultieme vrije kampeerplekje gevonden. Aan een meer zagen we een klein weggetje; er ingereden en daar lag het, het voor ons volmaakte kampeerplekje! We voelen ons dan echt de koning te rijk als we daar helemaal alleen aan een meer staan met alleen het geluid van de vogels. Oké, we hoorden ook nog wel auto’s voorbijrijden, maar ja, je kunt niet alles hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten