Pagina's

Translate

dinsdag 26 juni 2012

Maandag 25 juni 2012

Route:
Zweden: Pajala, Mujodoslompolo
Finland: Muonio, Palojoensuu, Hetta
Noorwegen: Kautokeino
Totaal 306 km.
Zon op: --.--
Zon onder: --.—

We zijn nu bijna drie weken op vakantie, waarvan drie maandagen. Van deze drie maandagen hebben we er twee om 9.00 uur ’s ochtends bij een garage gestaan. Vanochtend werden we net als twee weken geleden gelijk geholpen, zodat we na twintig minuten weer met een gerepareerde band verder konden rijden. Het ventiel was gescheurd; de monteur trok hem zo kapot. We hebben dus nog geluk gehad dat er nog voldoende lucht in de band bleef zitten, anders had Ton weer een wiel moeten verwisselen!
Eindelijk konden we weer verder naar het noorden. 

We zijn vandaag zelfs in Noorwegen beland, wat in eerste instantie niet de bedoeling was. We twijfelden al een tijdje of we naar Inari zouden gaan in het noord-oosten van Finland, want eigenlijk vonden we dit te veel uit de route. Maar uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zitten we nu in Noorwegen. Het is maar goed dat we een routekaart van heel Scandinaviƫ bij ons hebben, want een gedetailleerde kaart van Noorwegen ligt thuis.
We zijn vandaag heel veel rendieren tegengekomen die we eindelijk ook konden fotograferen. 

Het wachten is nu nog steeds op een eland! Hopelijk komen we die ook nog tegen, want dat is echt mijn grote wens. Als dat niet lukt in de vrije natuur in Finland, dan moeten we toch maar een elandensafari gaan boeken, alhoewel dat natuurlijk niet zo leuk is als in het “wild”.

Vandaag hebben we ook oeverzwaluwen gezien. We weten niet zeker of het oeverzwaluwen zijn, want ze zaten niet in een oever, maar in een zandberg. We denken dat de werkzaamheden die daar plaatsvonden, stilgelegd zijn vanwege het broeden van deze vogeltjes.


2 opmerkingen:

  1. Ah, daar zijn ze dan: The Rudolph Family

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien zijn het net zulke oeverzwaluwen als de meikevers die we in Baarn hadden. Met de leuke opmerking van Jaade: Oma, waarom zijn dat jou kevers? En vervolgens gebombardeerd werden tot oma's kevers!

    BeantwoordenVerwijderen