Pagina's

Translate

maandag 11 juni 2012

Zondag 10 juni 2012


Route: Stukje verder dan Kisa, Atvidaberg, Linköping, Borensberg, Örebro, Lindesberg
Totaal 276 km
Zon op: 3.56 uur
Zon onder: 21.56 uur

Vanmorgen zijn we naar Linköping gereden. Daar hebben we de Domkerk bezocht, waar net een kerkdienst (met koor) aan de gang was; erg mooi! De kerk was helemaal vol, er stonden zelfs mensen achterin. Hierna zijn we naar een openluchtmuseum geweest, Gamla Linköping. Als jullie er ooit eens in de buurt zijn, is dit een absolute aanrader! Het is een Zweeds dorp rond begin 1900 met huizen en allerlei winkeltjes zoals een handwerk- en een kruidenierswinkeltje, een bank met alle attributen, muzikanten en een politiebureau. In de gebouwtjes staan mensen in de kostuums uit die tijd, ze spreken ook allemaal goed Engels en geven interessante uitleg. De toegang is gratis en het parkeren ook!

Na Linköping zijn we een stuk noordelijker gereden en gingen we op zoek naar een camping. Die liggen hier echter niet voor het oprapen en nadat we bij de VVV informatie hadden gevraagd, reden we naar de ons aangerade camping toe. Daar aangekomen zijn we gelijk maar weer omgekeerd, want het leek wel een zigeunerkamp! We zijn toen toch maar op een camperplaats gaan staan. Morgen een nieuwe poging, want een camping met douche zou zo langzamerhand wel erg fijn zijn…….

2 opmerkingen:

  1. De hele week nog niet gedouched????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sofie,
      Het valt mee hoor, "slechts" drie dagen, want de eerste dagen stonden we op een camping met douche. Ons campertje heeft trouwens wel een wastafel, dat is wel behelpen, maar we stinken nog niet ;)

      Verwijderen