Pagina's

Translate

woensdag 13 juni 2012

Dinsdag 12 juni 2012


Route: Rättvik, Voxna, Los, Ljusdal, Hassela, Stöde. Totaal 290 km.
Zon op: 3.27 uur
Zon onder: 22.30 uur
In eerste instantie hadden we bedacht om een dagje langer op deze camping te blijven staan. Er zit echter een meeuwenechtpaar dat hun jong verdedigt dat waarschijnlijk uit het nest is gevallen en als je maar in de buurt van het jong komt, vallen de ouders je aan. Ze zijn echt ontzettend agressief!  Je kon je dus eigenlijk niet buiten vertonen, want het beestje zat vlak bij onze camper. We besloten toen maar om weg te gaan. Na een half uurtje rijden zagen we een bord naar een waterval en hebben daar een mooie wandeling gemaakt. 
Dat vinden wij nou het fijne van het reizen met een klein campertje. Je komt overal en hoeft niet bang te zijn dat je je vastrijdt of niet meer kunt keren. Ideaal!
Na deze wandeling zijn we op weg gegaan naar Stöde, de camping van het Nederlandse echtpaar waarvan wij de camper hebben gekocht. Vorig jaar zijn we hier ook geweest en het is ook erg gezellig om elkaar weer te zien. ’s Avonds hebben we gezellig aan het kampvuur bijgepraat, alhoewel we werden opgevreten door de muggen, met name van die kleine venijnige mugjes, knutjes, werd ik helemaal gek! Een “voordeel” van deze beestjes is, dat de beten niet blijven jeuken. Als je weer binnen bent, is de jeuk ook zo goed als verdwenen, maar ondertussen!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Ton en Elly.

    Het lijkt me heerlijk om langere tijd met de Exclusive op pad te zijn. Helaas moeten we nog wel een aantal jaren werken en wij zijn nu weekeindjes en drie weken zomervakantie op pad. We genieten van onze Exclusive (ook zo'n mooie groene) uit '95 met benzine-motor. Misschien hebben we elkaar ontmoet vorig jaar mei bij het Exclusive treffen?
    Ik wens jullie nog een hele fijne verdere reis toe en blijf de verhalen volgen.
    Groet Liesbeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton en Elly,
    Fijn dat jullie zo genieten, en ik met jullie. Over meeuwennest gesproken. Dik had een merelnestje, waarvan ik dacht jullie ook een foto had gestuurd met 3 kleintjes. Vanmiddag is het nestje leeggeroofd, waarschijnlijk door een kat. Stom beest. Ik ging 's morgens en 's avonds steeds even kijken en na het nordicen waren ze weg. Groetjes en nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen