Pagina's

Translate

zaterdag 16 juni 2012

Vrijdag 15 juni 2012


Route: Vormträsk, Abborträsk, Arvidsjaur, Abborträsk, Piteå. Totaal  235 km.
Zon op: 1.55 uur
Zon onder: 23.32
Voordat we vanmorgen vertrokken hebben we eerst heerlijk in de zon koffie gedronken, een beetje gelezen, een beetje gepuzzeld, m.a.w. gelummeld. Na een dag regen was het heerlijk om (zonder muggen) van de heldere buitenlucht te genieten. Het was wel koud en we moesten een jas aan, maar toch.

We zitten inmiddels in Lapland en we vertrokken naar de stad Arvidsjaur, waar er naast de kerk een “dorpje” is van zeventig minuscule huisjes, waar de Lappen vroeger overnachtten als ze naar de kerk waren geweest. Ze moesten te ver reizen om in één dag heen en weer te gaan. Het is geen openluchtmuseum, maar nog steeds in gebruik. Nu niet meer voor elke kerkdienst, maar voornamelijk bij religieuze feesten en huwelijken binnen de Lappengemeenschap.
Vroeg in de middag waren we al in Piteå waar we op een mooie camping terecht zijn gekomen. Gratis internet én gratis gebruik van de wasmachine en de droger. Een ideaal plekje om hier tot zondagochtend te blijven staan.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig Jullie komen op plaatsen waar ik zelf nog nooit van gehoord heb. Door met jullie mee te genieten wordt mijn geografische kennis wat opgekrikt. Geniet ze !!Liefs Sofia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mensjes, nog even dan mag je Rudolf een pootje geven. Regel maar gelijk een witte kerst als je hem ziet. Bijzonder hoor, die reis die jullie maken (en wij ook een beetje).Op het kamp is het ook lekker, we hebben gisteren vrienden te logeren gehad die vonden de uitbouw ook weer heel mooi. Nou geniet maar weer verder, Groet, Cor

    BeantwoordenVerwijderen