Pagina's

Translate

zondag 24 juni 2012

Vrijdag 22 juni 2012

Route: Pajala, Erkheikki. Totaal 17 km.
Zon op: --.--
Zon onder: --.--

Vanavond zijn we naar het Midzomernachtfeest geweest in Erkheikki. Een hele leuke ervaring. Om 18.00 uur begon het feest met het dansen rond de meiboom (midsommarstången), waarna er binnen in de feestzaal een aantal voordrachten gehouden werden, waar wij natuurlijk totaal niets van verstonden. 

We waren ook de enige buitenlanders op het feest. Hierna speelde er een niet al te goede band, maar de avond werd afgesloten met de Raj Raj Band, die er een geweldig feest van maakten. We hebben ons in elk geval kostelijk geamuseerd, mede  door het bekijken van de totaal andere gewoontes dan bij ons in Nederland. In de feestzaal was een bar waar je drankjes kon kopen. Binnen mocht er gewoon alcohol gedronken worden, maar buiten was er voor de deur een hek geplaatst van drie bij tien meter; deze “kooi” mocht je niet uit met alcohol in je hand. 

Om ervoor te zorgen dat dit niet dan ook niet gebeurde, liepen er vier enorme bewakers met een niet erg vriendelijke uitstraling, zeg maar gerust boeventronies! Ze hadden handboeien aan hun riem hangen, een wapenstok en we zagen zelfs dat ze een kogelvrij vest bij zich hadden. Deze controle kon echter niet voorkomen dat mensen dronken werden, want een groot aantal was gewoon laveloos! Maar deze bewaking zorgde er toch voor dat de sfeer bijzonder goed bleef en er totaal geen rottigheid plaatsvond. 

Na het feest zijn we naar de camper teruggelopen en zijn een klein eindje verderop naar een kampeerplekje gereden aan de rivier, waar we de nacht hebben doorgebracht. Morgen reizen we verder naar het noorden.

3 opmerkingen:

  1. Bizar idee al die mensen binnen het gaas, en dan die bewakers er om heen, en het dansen rond de meiboom is gewoon vrijuit. Heeft dat echt alleen maar met alcohol te maken, of is men bang voor iets ander, b.v. Anders Breivik?
    Speciaal om dit allemaal mee te maken.
    lfzzzzz S

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Sofie,
    We denken echt dat de beveiliging voornamelijk met het alcoholbeleid in Zweden te maken heeft. Dit schijnt nl. al jaren op deze manier te gaan, vertelde een van de bezoekers ons.
    We vinden het trouwens erg leuk dat je de weblog zo goed volgt en steeds reacties plaatst!
    Groetjes,
    Ton en Elly
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In ieder geval probeert hij wel erg stoer te kijken, een soort Super Wicky de Viking

    BeantwoordenVerwijderen