Pagina's

Translate

woensdag 18 juli 2012

Dinsdag 17 juli 2012


Route: Rakvere, Toila, Sillamaƫ, Toila. Totaal 139 km.
Zon op: 4.21 uur
Zon onder: 22.10 uur

We zijn vandaag verder getrokken langs de noordkust en hebben weer een middeleeuws kasteel bezocht. Was het kasteel dat we vorige week in Finland bezochten een echt kijkje in de geschiedenis voor volwassenen, dit kasteel was meer gericht op kinderen met middeleeuwse ridders, het afschieten van een kanon waarbij kinderen mochten meehelpen het stro in het kanon te stoppen, enz. enz.

We zijn vandaag doorgereden tot bijna aan de Russische grens. Het stadje SillamaĆ« geeft nog een goed beeld van het leven onder Russisch bewind dat tot 1991 geduurd heeft.  We zien weer de lelijke grijze flatgebouwen, maar sommige zien er ook al veel beter uit omdat ze nu een vrolijk kleurtje hebben gekregen. 


Van de mensen die hier in het oosten van Estland wonen spreekt ruim 90% Russisch; ze hebben het gevoel niet bij Estland te horen maar ook niet bij Rusland. Sinds 2004 hoort Estland bij de Europese Unie en begin vorig jaar is ook de euro ingevoerd. Wij wisten dat niet, want in alle informatie die wij hadden over de Baltische Staten staat nog dat ze hier nog met de Estlandse kroon betalen die ongeveer 6 eurocent waard is. Alles is hier ook nog dubbel geprijsd. De prijzen liggen lager dan in Nederland, maar niet veel. De benzine is hier € 1,31 voor zowel super als diesel en brood is goedkoop met ongeveer € 0,50. 

1 opmerking:

  1. Ik heb net een vertaalcomputer gekocht waar Russisch als taal op staat. Maar dan is het vertaald maar hoe je het moet uitspreken is het volgende probleem. Maar Elly je geeft je volgers een goede indruk van alles. Ik had er wel een beetje zo'n voorstelling van, maar nu krijg ik de bevestiging. groetjes Sofia

    BeantwoordenVerwijderen