Pagina's

Translate

vrijdag 13 juli 2012

Vrijdag 13 juli 2012. Helsinki


Wat hebben we een goed gebruik gemaakt van onze driedaagse kaart voor het openbaar vervoer. Drie dagen met de metro van de camping naar het centrum van Helsinki, gisteren met de boot naar het fort Suomenlinna en vandaag hebben we met de tram een sightseeingtour gemaakt door het centrum om de stukken van de stad die we nog niet gezien hadden, alsnog te bezoeken. Onbegrijpelijk dat dit kan voor 14 euro per persoon. Zo maak je het openbaar vervoer aantrekkelijk voor zowel de eigen inwoners als de toeristen. Daar kan Nederland nog iets van leren!

Het hoogtepunt vandaag was ons bezoek aan de Temppeliaukio Kerk. Deze moderne ronde kerk is half in een rots gebouwd en de stukken steen die daarbij zijn vrijgekomen zijn verwerkt in de bouw. Het ronde houten dak lijkt te zweven omdat er een glaswand zit tussen de rotsige wanden en het dak. Hierdoor ontstaat er ook een bijzondere lichtval in de kerk. Toen wij er waren, speelde er een pianist waardoor het leek alsof we in een concert beland waren. Dit was zo’n moment waarvan ik nu al weet dat ik dat nooit meer vergeet; een ontroerend mooie ervaring.

Morgenochtend verlaten we ScandinaviĆ« en gaan we met de boot naar Estland. We zijn erg benieuwd hoe het daar zal zijn. Als we weer een internetverbinding hebben, krijgen jullie weer een update. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten