Pagina's

Translate

vrijdag 13 juli 2012

Dinsdag 10 juli 2012


Route: Kouvola, Porvoo, Helsinki. Totaal 185 km.
Zon op: 4.10 uur
Zon onder: 22.38 uur

Vandaag hebben we onze laatste lange rit in Finland gemaakt. Onderweg naar Helsinki hebben we het kunstenaarsstadje Porvoo bezocht. Dit stadje heeft een prachtige oude binnenstad met houten huizen in diverse kleuren, een aantal kunstgaleries en een mooie kerk.

Hierna gingen we op weg naar Helsinki met als eerste doelstelling een boot naar Tallinn in Estland te boeken. We hadden in Nederland wel geïnformeerd naar een overtocht, maar omdat we niet wisten wanneer we precies in Helsinki zouden zijn, wilden we niets reserveren. Ons motto “vakantie is voor ons vrijheid”, houdt een zekere mate van onzekerheid in, dus maanden van tevoren een boot boeken zit er voor ons niet in. Maar goed, het leven bestaat uit keuzes maken en dit is die van ons. Maar alles zat mee; binnen een uur hadden we een ferrymaatschappij gevonden die op Tallinn vaart en hadden we een boot gereserveerd voor a.s. zaterdag 11.30 uur Finse tijd, dus 10.30 uur voor ons.

Hierna  gingen we op zoek naar een camping die we zo’n 10 km buiten Helsinki vonden. Je kunt je niet voorstellen dat wij ooit op zo’n afschuwelijke camping zouden gaan staan. Het is een prima camping hoor, met keurig schoon sanitair en alle benodigde faciliteiten , maar de caravans en campers staan pal naast elkaar met precies genoeg ruimte om twee stoeltjes en een tafeltje neer te zetten. Maar ja, deze camping heeft wel als voordeel dat hij naast een  metrostation ligt zodat we binnen 20 minuten midden in het centrum van Helsinki staan en dat is niet verkeerd! De komende drie dagen zullen we hier dus te vinden zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten