Pagina's

Translate

vrijdag 6 juli 2012

Donderdag 5 juli 2012

Geen route; we zijn een dag op dezelfde camping gebleven.
Zon op: 3.00 uur
Zon onder: 23.14 uur

We hebben vandaag een heerlijk lummeldagje gehouden. Het was, net als gisteren, weer een prachtige dag, 25 graden en een heerlijk zonnetje. We hebben een mooie wandeling gemaakt naar het nabijgelegen “Bombadorp”. Jegor Bomba was een boer die in 1855 voor zijn enige zoon Dimitri een reusachtig groot huis bouwde. Het huis bestond uit dikke ronde palen en was ongeveer 25 meter lang en 10 meter breed. Hij gebruikte alleen een bijl en niet één spijker of ander stuk metaal. Alle verbindingen werden gemaakt van hout. Toen Dimitri in 1915 overleed, werd het huis afgebroken en de palen verdeeld onder zijn vijf zoons.. Drie van hen bouwden van hun deel palen een eigen huis. Het huidige Bombadorp is een toeristische trekpleister geworden met uiteraard een aantal Bombahuizen, een hotel, een restaurant,  appartementen, een zwembad en een markt(je).

Het wordt trouwens nog steeds niet donker ’s nachts, het schemert zelfs niet eens, ondanks dat volgens mijn gps de zon nu toch ruim drie uur onder zou zijn. Waarschijnlijk blijft hij zó vlak onder de horizon, dat het nog geen invloed heeft op het daglicht. 

1 opmerking:

  1. Leuk hoor zo'n palenhuis. Een kennis van mij ( helaas reeds overleden) had zo'n huis als bouwpakket in Finland besteld en het zelf hier in Moerkapelle!! opgebouwd.

    BeantwoordenVerwijderen