Pagina's

Translate

maandag 2 juli 2012

Maandag 2 juli 2012


Route: Kusaamo, Ruka, Kuusamo. Totaal: 67 km
Zon op:  1.42 uur
Zon onder: 00.31 uur

Jullie mogen één keer raden waar wij vanmorgen (de derde van de vier maandagochtenden) zaten. Inderdaad, bij een garage! Je gelooft het niet, maar we hadden het weekend weer een pechgevalletje. Niet heel erg ernstig; we konden wel gewoon rijden, maar de schakelaar van de koplampen deed het niet meer. Op zich zou dit geen probleem zijn, want het wordt niet donker, maar hier in Finland is het verplicht altijd met je lichten aan te rijden. Dus vanmorgen eerst maar op zoek naar een Volkswagengarage. Gelukkig was er een in Kuusamo en zij hebben zo’n schakelaar voor ons besteld. Morgen wordt die al geleverd, dus na twaalf uur kunnen we er heen en wordt de schakelaar gemonteerd.

We zijn in heel Finland nog geen politie tegengekomen, maar voor de zekerheid zijn we toch maar in de buurt gebleven en hebben de toerist uitgehangen. Vlakbij Kuusamo was een huskyfarm met 200 husky’s. Hier zijn we een kijkje gaan nemen. Erg leuk, vooral de pups waren schattig! Wij hadden altijd gedacht dat alle husky’s grijs waren met blauwe ogen, maar vandaag hebben we toch wel heel erg veel verschillende gezien. Sommige leken gewoon op een labrador, misschien zijn het ook wel kruisingen met andere honden, maar in elk geval leuk om eens te zien.


4 opmerkingen:

  1. aaahhh wat lief!
    Hoe krijgen jullie het voor elkaar om weer pech te hebben en op maandag bij de garage staan. Ik zou er maar rekening mee houden dat dat vaker gaat gebeuren! Bizar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet gewoon de maandag overslaan, je hebt toch vakantie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elk nadeel heeft z'n voordeel. En snel een VW garage gevonden en een handige Ton, en je hoeft niets en hebt de tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij genieten weer erg van jullie reisverslag.Je schrijft trouwens erg leuk. Moet je wat mee doen.
    Gelukkig is een VW een auto die overal in Europa rijdt. Dus overal garages. We hopen wel voor jullie dat het nu over is. We kijken weer uit naar de volgende verslagen.

    BeantwoordenVerwijderen