Pagina's

Translate

vrijdag 20 juli 2012

Donderdag 19 juli 2012


Route: Tartu, Viljandi, Parnu. Totaal 180 km.
Zon op: 4.45 uur
Zon onder: 22.11 uur

Het was prachtig weer vandaag en we hebben er een relaxt dagje van gemaakt. We zijn op ons dooie gemak door het landschap getrokken en hebben in Viljandi een mooie wandeling gemaakt langs de ruïnes van (weer) een middeleeuws kasteel. Dit kasteel was in een zeer ernstige staat van verval, maar daar werd wel wat aan gedaan. De stenen werden weer vastgeplakt met leem en dit werd dan weer gladgestreken met een klein nat kwastje; een monnikenwerk!


We hebben in dit stadje ook uitgebreid (warm) geluncht voor de onvoorstelbaar lage prijs van €15,00 inclusief frisdrank en koffie!

We vinden wel steeds bijzondere kampeerplekjes. Gisteren stonden we in een achtertuin van een huis en vandaag belandden we per ongeluk op een “camping” op het veldje van een kanovereniging. Het ligt prachtig langs een brede rivier en het uitzicht op  de training van misschien wel het Estlands Olympisch Team (als dat überhaupt bestaat) maakte het tot een belevenis, want de training ging er behoorlijk fanatiek aan toe! Toen we ’s avonds nog een wandeling in de omgeving maakten, kwamen we langs de camping waar we eigenlijk eerder die middag naar op zoek waren geweest en wat waren we blij dat we die niet gevonden hadden. Het was bom- en bomvol en eigenlijk nog erger dan de Tallinn City Camping waar we van de week stonden en dat wil wat zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten