Pagina's

Translate

woensdag 18 juli 2012

Maandag 16 juli 2012


Route: Tallinn, Loksa, Kasmü, Altja, Rakvere. Totaal 180 km.
Zon op: 4.23 uur
Zon onder: 22.16 uur

Vanmorgen hebben we Tallinn verlaten; wat hebben we ervan genoten (de camping buiten beschouwing gelaten, maar dat hadden jullie vast al begrepen). Toen we de stad verlieten, reden we nog door een voormalig Russische woonwijk. Honderden grauwe, grijze flatgebouwen die nog  steeds bewoond worden; wat een troosteloze aanblik was dat!

De tocht voerde ons vandaag oostwaarts langs de noordkust van Estland door een heel afwisselend landschap; moerasland, bossen, zee, gezellige dorpjes met soms ineens weer zo’n grauw fabrieks- of flatgebouw. Bij Altja, een oud vissersdorpje, hebben we een boswandeling gemaakt met als bijzonderheid dat we op een gegeven moment op het strand liepen met aan onze linkerkant het bos en aan onze rechterkant de zee.

In Rakvere waren we gelukkig nog net voor de sluitingstijd van vijf uur bij de VVV (we zijn eigenwijs en hebben nog steeds onze horloges op de Nederlandse tijd staan) om te vragen waar we een camping konden vinden, want die liggen hier in Estland niet voor het oprapen. We staan nu op een schattig en erg schoon  campinkje. Gelukkig was de stadscamping van Tallinn niet de standaard voor de rest van Estland en dat voor slechts dertien euro! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten