Pagina's

Translate

maandag 16 juli 2012

Zondag 15 juli 2012, Tallinn


Erg jammer voor ons bezoek aan Tallinn, want het weer was erg slecht vandaag, maar tussen de buien door hebben we toch een goede indruk van deze prachtige stad gekregen. We zijn in elk geval erg blij dat we gisteravond al geweest zijn, want toen was het nog prachtig weer en hebben we de stad op zijn mooist gezien.

Het middeleeuwse centrum ligt op een heuvel en heeft veel smalle bochtige straatjes die geplaveid zijn met  kinderhoofdjes. Je moet echt wandelschoenen aan, want met teenslippers kom je niet ver. We hebben onze ogen uitgekeken naar alle prachtig bewaard gebleven gebouwen, zoals het kasteel, de Russisch-orthodoxe kathedraal, het parlementsgebouw en de stadsmuur. Net als in elke toeristische plaats vind je tientallen souvenirwinkeltjes met allemaal dezelfde souvenirs, maar hier in Tallinn zijn ook veel kunstwinkeltjes waar je de prachtigste wandkleden, decoraties van glas-in-lood en keramiek kon kopen. Helaas waren de prijzen van deze artikelen zó waanzinnig hoog, dat ik me toch maar heb ingehouden. Misschien vind ik nog iets in een minder toeristische stad waar de prijzen redelijker zijn, want ik moet natuurlijk wel een mooie herinnering aan deze landen hebben.

We waren van plan om vanavond in een restaurantje te gaan eten, maar toen we om een uur of half drie uitgeput een horecagelegenheid binnengingen om even een broodje of iets dergelijks te gaan eten, kregen we voor € 12,95 zó’n uitgebreide tapasschotel voor twee personen (!), dat we daarna besloten om ons dinertje maar tot morgen uit te stellen! 

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt goed, voor weinig geld veel en goed eten. Hopelijk maakt dat de vieze en vreselijke camping weer goed. Ik ben benieuwd hoe jullie reis verder gaat door de baltische staten. Ik kan nog maar een weekje meelezen.
    Van de week nog wel even skypen hoor, voor we zelf weggaan! Lukt dat?

    Veel plezier en een dikke kus,
    San

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ton en Elly, Dat is het leuke van het onbekende. Zoveel verrassingen, de een minder leuk (vieze camping)die weer wordt gecompenseerd door een leuke (lekker en goedkoop eten). In ieder geval geen moment van verveling. Leuk hoor. lfzzzzz Sofia

    BeantwoordenVerwijderen