Pagina's

Translate

maandag 16 juli 2012

Zaterdag 14 juli 2012


Route: Helsinki, Tallinn (Estland). Gereden 34 km. Gevaren 80 km.
Zon op: 4.26 uur
Zon onder: 22.26 uur

We zitten in Estland. Vandaag zijn we met de Vikingline naar dit Baltische land gevaren. De overtocht duurde slechts twee uur, maar met al het wachten vóórdat we in Helsinki op de boot konden en de eeuwigheid die het duurde voordat we het haventerrein in Tallinn af konden rijden, zijn we zo ongeveer de hele dag zoet geweest. Vanaf de boot konden hadden we een mooi uitzicht over de oude stad van Tallinn, dat een enorm contrast vormt met de wolkenkrabbers die links van de oude stad liggen. Twee totaal verschillende werelden, slechts 500 meter van elkaar verwijderd.

We vonden een kampeerplek op de Tallinn City Camping, zo’n vier kilometer buiten het centrum. Was de stadscamping in Helsinki afschuwelijk, deze camping is vele malen erger! In Helsinki waren de plekken klein, maar verder was alles prima in orde. Hier zijn de meest basale faciliteiten van een camping ver te zoeken. Eigenlijk is het een camperplaats met toiletten en douches. Maar die zijn ongelofelijk smerig en dan durven ze ook nog 22 euro per nacht te vragen. We hopen maar dat deze camping niet de maatstaf is van alle campings in de Baltische landen, want dan staat ons nog wat te wachten! We blijven in elk geval twee dagen op deze “camping” staan, want we willen de prachtige stad bezoeken en gebruik gaan maken van de (betaalbare) terrasjes en restaurantjes die Tallinn rijk is, want die hebben we in Scandinavië wel erg gemist!

Vanavond na het eten hebben we alvast een voorproefje van ons bezoek aan Tallinn genomen. Fietsend langs de Finse Golf (heerlijk, geen heuvels ;)), waren we in no time in het centrum. Het was er erg gezellig, want het was zaterdagavond en dus uitgaansavond met veel muzikanten op straat; er heerste een hele prettige, ontspannen sfeer. Ook opvallend is het “grote” aantal Nederlanders dat we vandaag zijn tegengekomen; zeker een stuk of tien en dat is 500% meer dan in vijfeneenhalve week Scandinavië! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten